a vendégházról


- aktív pihenés zöld környezetben -

A vendégház a település fõutcáján, egy 1,5 hektáros gondozott ősfás parkban található, ahol az árnyas fák alatti pihenést csak a játszadozó mókusok zavarhatják. A vendégház három szobával, fürdőszobákkal, társalgóval, jól felszerelt konyhával, az épülethez csatlakozó 2 darab 30m2-es apartmannal áll a vendégek rendelkezésére. A vendégház egész éven át igénybe vehetõ. Biztonságos parkolási lehetõség az udvarban. Az udvarban szalonnasütési, bográcsozási lehetõség.

Sportolási lehetõség: kerékpározás, túrázás. A Petörke tavon csónakázás és strandolás, a kaposvári strand- és termálfürdõben uszoda és strandolási lehetõség. Horgászni a petörkei, tókaji, szerdahelyi, lipótfai tavakon lehet. Kirándulások a községet körülölelõ zselici erdõrengetegben, jelzett túraútvonalakon.

A vendégház õsparkjában álló Porcinkula kápolnát Gosztonyi Mária, a volt földbirtokosnõ építette, aki fiatalon Assisiben élt, és festeni tanult. Szent Ferenc szellemisége és lelkisége megérintette, s mélyen vallásossá vált. Hazatérve építette fel birtokán az Assisiben lévõ Porcinkula kápolna mását Szt. Ferenc tiszteletére 1923-ban, amit 1925-ben Rott Nándor veszprémi püspök szentelt fel. IX. Pius pápa a kápolnát búcsújáró hely kiváltságban részesítette. Így teljes búcsút nyerhetnek azok, akik minden év augusztus 2.-án vagy a rákövetkezõ vasárnap ellátogatnak ide.