Meistro lovasklub


- aktív pihenés zöld környezetben -

Meistro Lovasklub


( forrás: www.meistro.hu )

A lovastanya a Dunántúl legszebb tájaival dicsekedhető, Somogyország közepén, a Balatontól 45 km-re lévő megyeszékhelyen, Kaposváron található - a Kapos folyó partján, a Kecelhegy aljában.

A városközponttól alig pár percre lévő Lovas Klub kapuján belépve pulikutya barátságos csaholása jelzi, hogy attól kezdve nyugodt, falusias környezetbe, pihenésre, kikapcsolódásra alkalmas kis szigetre léptünk. A tízhektáros lovaskarám, a homokos lovarda, a gémeskút, a kiállított muzeális jellegű földművelő lovas eszközök, a kovácsszerszámok és a korhű öltözetek mind a múltat idézik.

A lovasoktatás és a lovastúrák szervezése mellett fontosnak tartjuk a hagyományőrzést, a somogyi betyárvilág megelevenítését, a középkori lovagok harcászati szokásait, a huszárok elegáns megjelenítését. Mindezt előzetes bejelentés alapján, egy zenés lovas show-műsorban mutatjuk be.

 Csikósok kíséretében és a karikás ostor pattogása mellett szállítjuk vendégeinket a közelben lévő borospincénkhez, ahol kemencében sült langallóval, bográcsban főtt gulyással csinálunk kedvet a borkóstoláshoz. A borospince és a 20 km-re lévő bányai vendégházunk kiváló lovastúra állomáshely is egyben vendég-lovastúrázóknak. A lovastanya üzemeltetői minden időben nagy szeretettel fogadják a csoportosan, családi körben vagy egyedül érkező vendégeket, óvodásokat, iskolás csoportokat egy osztálykirándulásra, munkahelyi társaságokat egy összekovácsoló tréningre.