Gosztonyi kúria


- aktív pihenés zöld környezetben -

Gosztonyi kúria és üveges iparművész telep

A Bencze Vendégházzal szemben, terül a látogató elé a Gosztonyi kastély, impozáns parkjával. Bárdibükki  kastélypark természetvédelmi terület. A ma is szép parkban sok más fafaj mellett megtaláljuk az atlasz cédrust (Cédrus atlantica).  Vele szemben a Gosztonyi kúria az üveghutával, amely évek óta nemzetközileg elismert alkotótelepként funkciónál. A falu végén álló Kúriában a háború előtt a család nyaranta élénk társasági életet élt.

Az utolsó tulajdonos, Gosztonyi Mária keramikus és festőművész részben Olaszországban folytatta tanulmányait. A vendégház parkjában áll a Porcinkula kápolna, melyet Gosztonyi Mária építetett és saját kézzel festett freskói díszítik. A Gosztonyi Kúriában egész évben megtekinthető az ország legjelentősebb üvegművészeti kiállítása. Aki jó időben érkezik, az betekinthet az üvegfúvók munkájába.

Neves iparművészek és népi iparművészek összeállításai, valódi ritkaságok, igazi tehetségek munkái példázzák a magyar remekek színes palettáját. Gyönyörű látnivalók és kiemelt értékek tárháza várja Önöket.